Zakelijk sparen

Wanneer u ondernemer bent, dan heeft u de beschikking over een zakelijke spaarrekening. Het is een spaarrekening die specifiek bedoelt is voor de zakelijke markt. Op elke zakelijke spaarrekening die u heeft geopend wordt rente gegeven. De zakelijke spaarrekening is een rekening die vaak wordt gebruikt om BTW op apart te zetten en om aan andere betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Een zakelijke rekening vinden die bij u past

Als ondernemer is het natuurlijk uw streven om geld te verdienen. Hoe meer geld u verdient, des te meer vermogen verzamelt u ook. Wanneer u geld gaat verdienen, is het belangrijk dat u de keuze maakt voor een zakelijke spaarrekening die bij u past. Over het algemeen zit er een lagere rente op een zakelijke spaarrekening dan bijvoorbeeld op een particuliere rekening. Dit komt omdat geld op deze rekening vaak opnieuw wordt geïnvesteerd.

De voor- en nadelen van zakelijk sparen

De pakketten voor bedrijven, stichtingen en verenigingen met een zakelijke spaarrekening zijn duurder dan bij een particuliere spaarrekening, maar bieden tegelijkertijd meer mogelijkheden. Het is ideaal om overtollig geld weg te zetten en daar rente over te vangen. Het nadeel van zakelijk sparen is dat het depositogarantiestelsel niet van toepassing is. Ook wordt er geen rente meer uitgekeerd wanneer het gespaarde bedrag boven het door de bank vastgestelde bedrag uitkomt.

Een zakelijke spaarrekening vergelijken

Wanneer u zelf onvoldoende tijd heeft om diverse zakelijke spaarrekeningen met elkaar te vergelijken, dan kunt u dit natuurlijk ook laten doen door een onafhankelijk financieel adviseur. Het gaat er om dat u een zakelijke spaarrekening vindt die bij u past en waar u tevreden over bent. De zorgplicht die een onafhankelijk financieel adviseur heeft, verzekert u van de beste financiële zorg.