Spaarrekening

Een spaarrekening openen bij de bank is de meest veilige manier van sparen. Het geld dat u op een spaarrekening zet kunt u eigenlijk nooit kwijt raken, tenzij een bank omvalt. Maar dan nog is uw spaargeld verzekerd tot een bedrag van € 100.000,00. Dit wordt ook wel het depositogarantiestelsel genoemd. Mocht u meer spaargeld hebben, dan kunt u dit het beste over verschillende banken verspreiden.

Rente op een spaarrekening

Door geld op een spaarrekening te zetten vangt u rendement. Dit wordt ook wel rente genoemd. Hoeveel rente dat geeft is natuurlijk geheel afhankelijk van de bank die u kiest. Meestal ligt de rente op een spaarrekening tussen de 1 en 2 procent. Hoe groter uw vermogen op een spaarrekening is, des te hoger zal ook het bedrag zijn dat jaarlijks op uw spaarrekening wordt bijgeschreven na de uitbetaalde rente. Lees hier alles over spaarrente.

Vroeg beginnen met sparen

Over het algemeen kan er al vroeg begonnen worden met sparen. Ouders kunnen bijvoorbeeld direct een spaarrekening bij de bank openen wanneer er een baby wordt geboren. Er kan dan periodiek door de ouders een bedrag worden gespaard voor later. Dit kan bijvoorbeeld een studie zijn. Maar ook als uw ouder bent kunt u nog steeds een spaarrekening openen bij de bank. Dit is vaak gemakkelijk en snel geregeld.

Een spaarrekening biedt zekerheid en veiligheid

De afgelopen jaren is de rente op spaarrekening flink gedeeld. Flink wat spaarders zijn daarom teleurgesteld en zoeken naar andere manieren om meer rendement op hun spaargeld te behalen. Aan andere vormen van sparen kleven soms echter flink wat risico’s. Daarom is de spaarrekening nog steeds de meest veilige manier om geld te sparen en daar rente over te krijgen.