Spaardeposito

Wanneer u de keuze maakt voor een spaardeposito, dan zet u een bedrag voor een bepaalde periode tegen een vaste rente weg bij de bank. De rente is vooraf besproken. Sparen met een spaardeposito levert u meer rente op, dan bijvoorbeeld de rente die u krijgt op een gewone spaarrekening. Over het algemeen ligt de termijn van een spaardeposito tussen de 1 en 10 jaar. Er zijn echter ook kortere spaardeposito’s.

Kan ik tussentijds beschikken over het geld?

Kiest u voor een spaardeposito, dan kunt u niet kosteloos tussentijds beschikken over het geld dat er op deze rekening staat. Kiest u toch voor een tussentijdse opname, dan moet u daar een boete over betalen. Daarom is het belangrijk dat u vooraf goed nadenkt of een spaardeposito verstandig is in uw situatie. Vaak kunnen er wel uitzonderingen worden gemaakt wanneer er bijvoorbeeld een overlijden plaats vindt, of u wilt graag een huis kopen.

Rendement behalen op uw geld

Heeft u de beschikking over een groot geldbedrag dat u een tijd niet nodig heeft en wilt u daar flink rendement op behalen? Dan is een spaardeposito zeker aan te raden. U kunt er aardig wat geld mee binnenhalen. Uw geld kunt u nooit zomaar kwijt raken, omdat u tot een bedrag van € 100.000,00 bent verzekerd door het depositogarantiestelsel.

Veilig sparen met een spaardeposito

Natuurlijk zijn er ook talloze andere manieren om rendement te behalen op vermogen. Dit is echter de meest veilige manier van sparen, naast een gewone spaarrekening. U maakt namelijk heldere afspraken met een bank en u weet direct waar u aan toe bent. Weet u dat u over een aantal jaar weer over het geld wilt beschikken, dan kiest u natuurlijk voor een spaardeposito met een kortere looptijd.