Groen sparen

Heeft u spaargeld en zoekt u een verantwoorde en betrouwbare bank om dat geld onder te brengen? Door groen sparen wordt uw geld alleen voor duurzame projecten gebruikt. Dat is een prettig idee!

Wat is groen sparen?

Het geld dat mensen sparen op een spaarrekening wordt door banken gebruikt om investeringen te doen. Over het algemeen heeft u geen inspraak in de aard van deze investeringen. Daardoor kan het voorkomen dat de bank ergens in investeert waar u niet achterstaat. Denk bijvoorbeeld aan industrie of massaproductie. Als u kiest voor een bank waar groen sparen mogelijk is, vermijdt u dat. Een dergelijke bank investeert alleen in duurzame en goedgekeurde projecten. Er worden groene investeringen mee gedaan in projecten die de natuur en het milieu niet schaden en er vaak zelfs een waardevolle bijdrage aan leveren.

Het voordeel van groen sparen

Door groen sparen heeft u een zuiver geweten. U investeert via uw bank alleen in goedgekeurde en milieu- en natuurvriendelijke zaken. Dat is een fijn idee! U weet dat u bijdraagt aan natuurontwikkelingsprojecten, duurzame gebouwen, biologische landbouw en duurzame energie. Daarvoor krijgt u ook iets terug: via de belasting ontvangt u een korting voor maatschappelijke beleggingen. U mag meer sparen zonder een vermogensrendementheffing te betalen en u ontvangt een korting op uw inkomstenbelasting. Daardoor kunt u zorgeloos en verantwoord een hoger spaarsaldo opbouwen zonder hiervan de negatieve financiƫle gevolgen van te ondervinden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van groen sparen? Verschillende Nederlandse banken bieden groen sparen aan. Zij moeten wel over een groenverklaring beschikken. Brengt u uw geld onder op een groene spaarrekening, dan draagt u effectief bij aan de bescherming van de natuur en de ontwikkeling van duurzame oplossingen. Daarnaast profiteert u van fiscaal voordeel!