Geld lenen rente

Heeft u extra geld nodig voor de aankoop van bijvoorbeeld een nieuwe auto, of wilt u graag extra geld achter de hand hebben voor onverwachte uitgaven? Wanneer u over onvoldoende financiële middelen beschikt, bestaat er de mogelijkheid om geld te lenen bij een bank of kredietverstrekker. Over een geldbedrag dat wordt geleend, zal altijd rente moeten worden betaald. De hoogte van het geldbedrag dat u kunt lenen is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en of u aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen. Benieuwd hoeveel u kunt lenen? Kijk  op hoeveelkaniklenen.info

Rood staan

Rood staat is de meest bekende en goedkope manier van geld lenen. U kunt er bij het openen van een betaalrekening voor kiezen om een krediet te koppelen aan de rekening. Dit bedrag varieert over het algemeen tussen de € 1.000,00 en € 2.500,00. Door een krediet aan uw betaalrekening te koppelen, voorkomt u dat u een hogere rente moet betalen dan wanneer u op een ongeoorloofde wijze rood staat.

Andere vormen van geld lenen

Naast rood staan zijn diverse andere manieren van geld lenen mogelijk. Een doorlopend krediet is een vorm van geld lenen die veel wordt gebruikt voor het doen van grote aankopen. Elke maand wordt er een bedrag afgelost aan de kredietverstrekker. Daarnaast wordt er een variabele rente in rekening gebracht. Bij een persoonlijke lening wordt er een van tevoren vastgesteld bedrag geleend tegen een vaste rente. De hoogte van de rente en de looptijd van de lening staat bij deze manier van lenen vast.

Leningen worden geregistreerd

Wanneer u een lening afsluit, dan wordt deze geregistreerd bij het BKR. Het Bureau Krediet Registratie zorgt voor een overzicht van alle leningen die zijn afgesloten. Dit wordt gedaan om onverantwoord lenen tegen te gaan en betalingsproblemen te voorkomen. De bescherming van u als consument is daarvoor de belangrijkste reden.